You are currently viewing Σκύλος και θάλασσα: Τι να προσέξετε για μια εκδρομή που θα απολαύσετε και οι δυο!

Σκύλος και θάλασσα: Τι να προσέξετε για μια εκδρομή που θα απολαύσετε και οι δυο!

Η θερμοκρασία είναι πλέον στα ύψη και όπως είναι λογικό όλοι θέλουμε να τρέξουμε στην παραλία με την πρώτη ευκαιρία! Είναι όμορφο να θέλουμε να πάρουμε τα σκυλάκια μας μαζί, ώστε να απολαύσουν τη μέρα τους το ίδιο με μας, χωρίς όμως να ξεχνάμε οτι βιώνουν τη ζέστη διαφορετικά. Yπάρχουν, λοιπόν, κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε καθώς και κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε αυτήν την εμπειρία ευχάριστη τόσο για εσάς όσο και για τον σκύλο σας.

 

  1. Τι λέει ο νόμος:

Στην Ελλάδα, επιτρέπεται η πρόσβαση σκύλων σε όλες τις μη οργανωμένες παραλίες και θάλασσες, ενώ σε οργανωμένες (όσες δηλαδή διαθέτουν beach bar, ξαπλώστρες, κλπ) επιτρέπονται μόνο σκύλοι βοηθείας και θεραπείας, εφόσον υπάρχει αντίστοιχη ένδειξη απο το εκάστοτε beach bar. Τα τελευταία χρόνια άτυπα παρατηρούμε περισσότερους σκύλους σε οργανωμένες παραλίες, παρόλα αυτά δεν είναι κάτι αυτονόητο και καλό είναι να μη βασιστούμε σε αυτό εξαρχής. Πρέπει να σεβαστούμε τους γύρω μας και τη νομοθεσία, για να εξασφαλίσουμε μια ευχάριστη εμπερία για ολους.

*Φυσικά, όλα τα παραπάνω ισχύουν πάντα με τη χρήση λουριού καθόλη τη διάρκεια της παρουσίας μας στην παραλία και πάντα με το βιβλιάριο του σκύλου μας στην τσάντα.

 

  1. Η ώρα είναι το παν:

Για να αποφύγετε τη ζέστη και τις συνθήκες συνωστισμού, προγραμματίστε την επίσκεψή σας στην παραλία νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Αυτές οι ώρες είναι πιο δροσερές και πιο άνετες για τον σκύλο σας, μειώνοντας τον κίνδυνο θερμοπληξίας και καψίματος στα πόδια από την καυτή άμμο.

  1. Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα:

Φροντίστε να έχετε μαζί σας τα ακόλουθα αντικείμενα για να κρατάτε τον σκύλο σας άνετο και ασφαλές:

– Δροσερό νερό και μπολ: Η ενυδάτωση είναι το κλειδί. Φέρτε άφθονο φρέσκο ​​νερό και ένα φορητό μπολ για να κρατάτε το σκυλί σας ενυδατωμένο όλη την ώρα.

– Διαβατήριο και ταυτότητα σκύλου: Αυτό διασφαλίζει ότι μπορείτε να παρέχετε απόδειξη εμβολιασμού και ιδιοκτησίας, εάν χρειαστεί.

– Σκιά και αντηλιακό: Παρέχετε μια σκιασμένη περιοχή για να ξεκουράζεται ο σκύλος σας, όπως μια ομπρέλα ή μια αναδυόμενη σκηνή. Επιπλέον, εφαρμόστε αντηλιακό κατάλληλο για κατοικίδια σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε ηλιακά εγκαύματα, όπως η μύτη και τα αυτιά.

– Πετσέτες και κουβέρτες: Φέρτε πετσέτες για να στεγνώσει το σκυλί σας μετά από μια βουτιά και μια κουβέρτα για να ξαπλώσει.

– Παιχνίδια και λιχουδιές: Διασκεδάστε τον σκύλο σας με τα αγαπημένα του παιχνίδια και επιβραβεύστε τον με λιχουδιές για καλή συμπεριφορά.

– Σακούλες για την τουαλέτα: Να καθαρίζετε πάντα τις ακαθαρσίες του σκύλου σας για να διατηρείτε την παραλία καθαρή για όλους.

  1. Πρώτα η ασφάλεια:

– Επίβλεψη κολύμβησης: Δεν είναι όλοι οι σκύλοι φυσικοί κολυμβητές. Παρακολουθήστε προσεκτικά το σκυλί σας ενώ είναι μέσα στο νερό και προμηθευτείτε ένα σωσίβιο σκύλου για πρόσθετη ασφάλεια.

– Αποφύγετε την καυτή άμμο: Η καυτή άμμος μπορεί να κάψει τα πόδια του σκύλου σας. Δοκιμάστε την άμμο με το χέρι σας πριν αφήσετε τον σκύλο σας να περπατήσει πάνω της και δώστε του μια κουβέρτα ή πετσέτα για να ξεκουραστεί.

– Προσέξτε τους κινδύνους: Προσέξτε τα αιχμηρά κοχύλια, τις μέδουσες και άλλους πιθανούς κινδύνους που θα μπορούσαν να βλάψουν τον σκύλο σας.

  1. Φροντίδα μετά την παραλία:

Μετά την επιστροφή απο την παραλία, ξεπλύνετε τυχόν αλμυρό νερό και άμμο από το τρίχωμα του σκύλου σας για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος. Ελέγξτε τα αυτιά τους για παγιδευμένη άμμο ή νερό, που μπορεί να οδηγήσουν σε μολύνσεις.

  1. Σεβαστείτε τους άλλους επισκέπτες της παραλίας:

Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει καλή συμπεριφορά και υπό έλεγχο ανά πάσα στιγμή. Δεν αισθάνονται όλοι άνετα με τα σκυλιά, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί με τους άλλους παραθαλάσσιους και τον χώρο τους.

 

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, εσείς και ο σκύλος σας μπορείτε να απολαύσετε μια φανταστική μέρα στην παραλία ενώ παραμένετε ασφαλείς και άνετοι. Θυμηθείτε, λίγη προετοιμασία βοηθάει πολύ στο να κάνετε τις καλοκαιρινές σας εξόδους αξέχαστες και διασκεδαστικές τόσο για εσάς όσο και για το σκυλάκι σας.

 

Αφήστε μια απάντηση