You are currently viewing 8 Απαραίτητες Συμβουλές για Διακοπές με τον Σκύλο σου!

8 Απαραίτητες Συμβουλές για Διακοπές με τον Σκύλο σου!

Σχεδιάζετε να κάνετε τις φετινές διακοπές με τον σκύλο σας και δεν ξέρετε τι να πρωτοσκεφτείτε; Έχουμε ετοιμάσει παρακάτω τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να προσέξετε, για να οργανώσετε ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι για τον σκύλο σας, οπουδήποτε και αν πάτε!

 

  1. Προγραμματισμός εκ των προτέρων:

Πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ερευνήσετε καταλύματα, εστιατόρια και αξιοθέατα φιλικά προς τους σκύλους στον προορισμό σας. Επίσης, φροντίστε να ελέγξετε για τυχόν συγκεκριμένους κανόνες ή κανονισμούς σχετικά με τα σκυλιά σε αυτήν την περιοχή. Ο προγραμματισμός εκ των προτέρων θα εξασφαλίσει μια ομαλή και ευχάριστη εμπειρία τόσο για εσάς όσο και για τον σκύλο σας.

 

  1. Ασφάλεια στη θάλασσα:

Ενώ ορισμένα σκυλιά είναι φυσικοί κολυμβητές, άλλα μπορεί να χρειαστούν λίγη βοήθεια. Πριν αφήσετε το κουτάβι σας να βουτήξει στα κύματα, αξιολογήστε το επίπεδο άνεσης και την ικανότητά του να κολυμπάει. Εάν είναι νέοι στο κολύμπι, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σωσίβιο σκύλου για πρόσθετη ασφάλεια. Επιπλέον, έχετε υπόψη σας τυχόν ισχυρά ρεύματα ή παλίρροιες που θα μπορούσαν να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του σκύλου σας.

 

  1. Ασφάλεια από τον ήλιο:

Όπως και εμείς, έτσι και οι σκύλοι μπορούν να καούν από τον ήλιο! Για να προστατέψετε τον σκύλο σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, περιορίστε την έκθεσή του στο άμεσο ηλιακό φως, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ. Δώστε τους σκιά και φρέσκο νερό για να παραμείνουν δροσερά και σκεφτείτε να εφαρμόσετε αντηλιακό κατάλληλο για σκύλους σε ευαίσθητες περιοχές όπως η μύτη και τα αυτιά τους.

 

  1. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί:

Το να διατηρείτε τον σκύλο σας ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια των διακοπών σας είναι ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα σε ζεστό καιρό ή κατά τη διάρκεια σωματικών δραστηριοτήτων. Θυμηθείτε να έχετε μαζί σας άφθονο γλυκό νερό και ένα φορητό μπολ για τον σκύλο σας. Ενθαρρύνετέ τα να πίνουν συχνά για να αποτρέψετε την αφυδάτωση και να εξασφαλίσετε την ευεξία τους.

 

  1. Βοηθώντας τον σκύλο σας να προσαρμοστεί σε νέα περιβάλλοντα:

Το ταξίδι σε νέα μέρη μπορεί να είναι συναρπαστικό, αλλά μπορεί επίσης να κάνει ορισμένα σκυλιά να αισθάνονται άγχος ή άβολα. Για να βοηθήσετε τον σκύλο σας να προσαρμοστεί, φέρτε μαζί του γνωστά αντικείμενα όπως το κρεβάτι του, τα παιχνίδια ή μια αγαπημένη του κουβέρτα. Παραμείνετε στην καθημερινή τους ρουτίνα όσο το δυνατόν περισσότερο για να τους δώσετε μια αίσθηση οικειότητας και ασφάλειας.

 

  1. Αναγνώριση και μικροτσίπ:

Ενώ βρίσκεστε σε διακοπές, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η ταυτότητα του σκύλου σας είναι ενημερωμένη. Ελέγξτε ξανά ότι φορούν ένα ασφαλές κολάρο με μια ετικέτα αναγνώρισης που περιέχει τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Για πρόσθετη ασφάλεια, σκεφτείτε να δημιουργήσετε μικροτσίπ στον σκύλο σας. Αυτό το μικρό μέτρο μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες να επανενωθείτε εάν ο σκύλος σας χαθεί κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας.

 

  1. Τοπικές κτηνιατρικές υπηρεσίες:

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, είναι καλή ιδέα να ερευνήσετε και να εντοπίσετε κοντινές κτηνιατρικές κλινικές ή νοσοκομεία στον προορισμό των διακοπών σας. Εξοικειωθείτε με τα στοιχεία επικοινωνίας τους και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που ο σκύλος σας χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

 

  1. Τα απαραίτητα για το ταξίδι:

Συσκευάστε ένα κιτ ταξιδιού για σκυλάκια με όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστεί ο σκύλος σας. Συμπεριλάβετε το κανονικό τους φαγητό, λιχουδιές, φάρμακα (εάν υπάρχουν), σακούλες για την τουαλέτα, προμήθειες περιποίησης και ένα κιτ πρώτων βοηθειών. Έχοντας αυτά τα αντικείμενα άμεσα διαθέσιμα θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε την άνεση και την ευεξία του σκύλου σας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

Ακολουθώντας αυτές τις βασικές συμβουλές, μπορείτε να κάνετε φανταστικές διακοπές έχοντας δίπλα σας τον σκύλο σας. Θυμηθείτε να προσαρμόσετε την προσέγγισή σας στις συγκεκριμένες ανάγκες του σκύλου σας και συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ερωτήσεις πριν ταξιδέψετε. Η Έμα και εγώ, ευχόμαστε σε εσάς και τον σκύλο σας μια άνετη και αξέχαστη απόδραση!

 

Ιγνατιάδου Ειρήνη

Ema’s House

Αφήστε μια απάντηση