You are currently viewing EMA’S HOUSE: ΟΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

EMA’S HOUSE: ΟΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το σπίτι της Έμας είναι ένα εργαστήρι στη Μενεμένη, όπου η Ειρήνη Ιγνατιάδου δημιουργεί φρέσκες λιχουδιές και γλυκά για σκύλους, όπως αυτές που φτιάχνει και για τον δικό της, την Έμα.

Της Μαρίας Μαθιοπούλου

Η Έμα, ένα αδεσποτάκι που βρέθηκε στον δρόμο της Ειρήνης Ιγνατιάδου και της αδερφής της Μαρίας το 2018 στη Σκιάθο, έγινε η έμπνευση για μια επιχείρηση που βοηθά σκύλους με ευαίσθητο στομάχι, αλλεργίες, ακόμη και με προβλήματα υγείας, όπως είναι ο διαβήτης και η νεφρική ανεπάρκεια, να απολαύσουν χωρίς φόβο τις λιχουδιές και τα σνακ τους. Άλλωστε, η Ema’s House, την οποία δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη η Ειρήνη Ιγνατιάδου τον Οκτώβριο του 2021, έχει δώσει μεγάλη έμφαση στα φρέσκα, υποαλλεργικά υλικά με τα οποία φτιάχνει τις λιχουδιές της για τους τετράποδους φίλους της, ξεκινώντας αρχικά από την ίδια την Έμα, που είναι αλλεργική σε διάφορες τροφές.

Μεταξύ των δημιουργιών της περιλαμβάνονται λιχουδιές εκπαίδευσης και επιβράβευσης, νάτσος, pupcakes, τούρτες, μπισκοτάκια, τιραμισού και cheesecake. Μάλιστα, τα νάτσος καρότου της Ema’s House βραβεύτηκαν ως η καλύτερη λιχουδιά για το 2023 από τα Pet Awards. Οι δημιουργίες της διατίθενται μέσω του e-shop της, ενώ προμηθεύει επίσης pet shops, κομμωτήρια και εκπαιδευτές και τελευταία όλο και περισσότερο χώρους εστίασης, που θέλουν, εκτός από τους πελάτες, να ευχαριστήσουν και τους σκύλους που τους συνοδεύουν, σε μια pet friendly φιλοσοφία. Έτσι, για παράδειγμα η Ema’s House έχει φτιάξει μπισκοτάκια με το logo του Avenue, του γνωστού εστιατορίου στη Νέα Παραλία, ένα treat που ενθουσιάζει τους σκύλους. Παράλληλα, οι λιχουδιές και τα σνακς της έχουν φτάσει από την Αγγλία και την Ελβετία μέχρι τη Σουηδία και τη Γερμανία, ενώ συχνή είναι η παρουσία τους σε πάρτι σκύλων. Σε μια επόμενη φάση η Ειρήνη Ιγνατιάδου φιλοδοξεί να μπει και στο κομμάτι των μαγειρεμένων τροφών.

«Η διαφορά του φρέσκου είναι ότι έχει άλλη γεύση, άλλη μυρωδιά. Είναι ενδεικτικό ότι σε πολλές από τις παραδόσεις που κάνω η ίδια, τα σκυλιά ενθουσιάζονται με το που εμφανίζομαι, καθώς μυρίζουν τις λιχουδιές» λέει η Ειρήνη Ιγνατιάδου.

Η Σκιάθος, η Έμα και οι αλλεργίες

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ειρήνη μαζί με την αδερφή της Μαρία, δουλεύοντας σεζόν σε ξενοδοχείο στη Σκιάθο βρήκαν την Έμα, την οποία βάφτισαν από τον συνδυασμό των ονομάτων τους και την πήραν μαζί τους στη Θεσσαλονίκη. Η Ειρήνη, έχοντας σπουδάσει διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και διαφήμιση και μετά από ένα μεταπτυχιακό στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, μπήκε στον χώρο του τουρισμού, όπου και έμεινε επί μία οκταετία. Η Έμα όμως έμελλε να της αλλάξει την πορεία. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε το σκυλί στη διατροφή του, καθώς είχε κάποιες αλλεργίες, ανάγκασαν την Ειρήνη να αρχίσει να φτιάχνει μόνη στο σπίτι, εν μέσω πανδημίας, τις λιχουδιές της. Αρχικά έδινε και σε φίλους για τα σκυλιά τους, οι οποίοι και την ενθάρρυναν να προχωρήσει. Έτσι, και μετά από συζήτηση με κτηνιάτρους και πολλή μελέτη, έφτιαξε μια λίστα με όσα μπορούσαν να καταναλώσουν χωρίς πρόβλημα σκύλοι με διάφορα θέματα και δημιούργησε την Ema’s House, το εργαστήρι της στη Μενεμένη, που είναι και η πηγή με τις λιχουδιές της. Μάλιστα, πέρασε και από το Venture Garden του ACT, ώστε να ενισχύσει τις επιχειρηματικές της γνώσεις και το νέο της βήμα.

«Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ, ώστε τα σκυλάκια να τρώνε κάτι φρέσκο και να δείξω στους ιδιοκτήτες τους ότι δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στις κονσέρβες και στις επεξεργασμένες λιχουδιές. Τα σκυλιά έχουν ανάγκη φρέσκια τροφή, όπως κι εμείς» λέει στη Voria η Ειρήνη Ιγνατιάδου, που έχει πολύτιμο βοηθό την Έμα, την καλύτερη γευσιγνώστρια πριν αποφασίσει να βγάλει ένα νέο προϊόν στην αγορά και την πηγή έμπνευσης για κάθε νέα γεύση.

Αφήστε μια απάντηση